Hvordan komme seg videre etter samlivsbrudd

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

Alene i fremtiden

Det er en forferdelig vanskelig beslutning, og triste tanker, bekymringer, sorg og frustrasjon er en helt naturlig del av et samlivsbrudd. Det gjelder for både den som blir forlatt, og for den som tar den endelige beslutningen. Mange føler seg nedstemt, amputert og nesten fullstendig tomme inne i seg selv – det er også helt naturlig, for fremtiden er usikker, og det er en selv som skal klare det.

Om å finne seg selv etter et brudd

Et samlivsbrudd skal aksepteres. Sorgen skal bearbeides, og det skal hele tiden holdes fokus på at sorgen ikke skal få lov til å overta livet ditt så mye at du havner i en offerrolle. For hvis det skjer, så er det vanskelig å komme videre, og samlivsbruddet kan ødelegge fremtiden din. Samtidig skal du prøve å komme deg videre fra «vi-identiteten» og over i en «jeg-identitet». Ja, du skal faktisk finne din nye identitet. Det er helt naturlig å være i tvil om hva du vil med fremtiden, hvem du er som person, hva du inneholder og hvilke behov og følelser du har. Det er slik de aller fleste har det. Men i stedet for å synes synd på deg selv, så bestem deg for at du vil finne svarene på spørsmålene dine.

Du er selv ansvarlig for å komme videre etter et samlivsbrudd

Ja, et samlivsbrudd gjør vondt. Det er dessverre likevel slik, at den eneste som er ansvarlig for hvordan du kommer videre i livet er deg. Du aner ikke hvor mange som kommer til å holde deg fast i offerrollen ved å gi deg rett i at det hele er forferdelig. De gjør det selvfølgelig i aller beste mening, men de tør rett og slett ikke å gi deg et spark bak, og fortelle deg at det nå er på tide å komme seg videre. Beslutt deg for at du skal finne deg selv, din nye identitet, og finn ut av hvordan fremtiden din skal se ut. Skap bevissthet omkring livet ditt og dine verdier. Forsøk så å handle etter dette, slik at du gjør alt du kan for å få den beste fremtiden som mulig. Det gjelder også selv om samlivsbruddet ikke foregår så pent og rent som man kunne ønske seg. Kanskje eksen ikke har lyst til å samarbeide, eller rett og slett ønsker å skade deg. Her kan det være en stor fordel hvis du har kontroll på ”jeg” og ikke ”vi”, selv om dere fortsatt er forbundet i forhold til barn. Det er ingen unnskyldninger for ikke å ta ansvar for ditt eget liv. Du kan alltid gjøre en innsats, selv om det virker som om situasjonen er helt håpløs.

Veien videre etter et samlivsbrudd

For å finne deg selv etter et samlivsbrudd, så er det viktig at du stiller deg selv noen spørsmål. For det første, så skal du spørre deg selv om hva du liker å gjøre. Samlivsbrudd og sorg er knyttet til hverandre, og det er derfor viktig at du fyller livet med små gleder, slik at du kan komme over kjærlighetssorgen fortere. Samtidig innser du at du saktens kan ha det fint uten din eks. Dessuten er det viktig at du fokuserer på hva du kan som person, og hva dine viktigste verdier er i livet. Eksempler på slike verdier kan være frihet, opplevelser, trygghet, mosjon, kommunikasjon, tilhørighet osv.) Tenk også på hvilke ting du gjerne vil gjøre i det kommende året. Skriv en liste med målene som kan være alt fra å tenke positive tanker, 3 turer på kino, 2 timers mosjon i uka osv. En positiv tankegang er en livsstil, og ikke noe du er født med. Du skal derfor trene deg til å kunne tenke positivt. Det tar litt tid, men det er helt klart verdt alle anstrengelsene.

Gi deg selv tid

Hvis det er du som har ansvaret, så er det normalt å angre etter et brudd. Man begynner å tenke på hvordan man kan finne tilbake til hverandre etter et brudd, fordi man ikke er helt klarer å se for seg en ny kjæreste. Men da er det viktig at man gir seg selv litt tid, og ikke får panikk. Husk at det er en grunn til at det ble slutt. Det kan selvfølgelig hende at dere finner tilbake til hverandre etter hvert. Det er jo kun fantastisk, hvis dere begge to er glade for det. Men hvis det skal være dere to, så tåler kjærligheten deres helt sikkert en liten pause. Så gi deg selv god tid, og ikke ta avgjørelser på om det skal være dere to midt i en sorgprosess etter et samlivsbrudd.

Populære sider