Hvordan komme over eksen

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

Hvordan bli lykkelig igjen

Uansett om det kommer som lyn fra klar himmel, eller om du hadde sett det komme, så er det alltid vanskelig å bli forlatt av den man elsker. For hvordan kommer man gjennom et brudd og blir lykkelig igjen?

Hvorfor er det så vanskelig å komme over eksen sin?

Å komme videre etter et forlist forhold krever ikke kun bearbeiding av tapet. Ifølge et studie som ble publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Personality and Social Psychology Bulletin, kan et brudd påvirke både selvfølelsen og selsoppfattelsen din. Det kan være en smertefull opplevelse å miste et klart definert bilde av seg selv, men også de forandringene som skjer inne i en selv.

Ta en pause fra sosiale medier

Bruken av sosiale medier i hverdagen kan gjøre livet litt morsommere og gi positive opplevelser. For eksempel er det lettere å holde kontakt med de gamle vennene sine. Når det gjelder å komme over eksen, kan det likevel være fornuftig å ta et skritt bort fra computeren en stund. Den britiske forskeren, Sir Nigel Shadbolt, forklarer at den menneskelige bevisstheten er utviklet til å glemme. Hukommelsen vår er ikke perfekt, og derfor kan man si at tiden leger alle sår. Men hvis vi hele tiden blir minnet om fortiden gjennom gamle bilder, kommentarer og beskjeder, blir det vanskeligere å glemme – noe som forlenger bearbeidingsprosessen.

Hvordan komme over noen og bli lykkelig igjen

Man skal akseptere omstendighetene og gi slipp. Du både kan og vil komme videre selv om det kanskje føles umulig når du står midt i det hele. Et nøkkelord når man prøver å komme over eksen sin, er «aksept». Prøv å se situasjonen din utefra. Hvis du kan akseptere det faktum, at du engang elsket en som elsket deg tilbake – men at dette ligger i fortiden – så har du kommet langt.

Skill virkelighet og fantasi

Når man savner en annen person som man har delt sterke bånd med, har man ofte en tendens til å se vedkommende gjennom et romantisk filter. For å komme over han eller henne, bør du overveie hvordan du ser på den tidligere partneren din, og erkjenne om du pynter på bildet. For å komme over kjærlighetssorg er det dessuten viktig å forstå årsakene til bruddet, og akseptere at man ikke kan endre på dem.

Se nærmere på tankegangen din

Hvor ofte tenker du på eksen din? Se også på hva det er du tenker på? Henger du fast i «hvis»-tanker, hvor du iscenesetter alternative resultater av problemene i forholdet? Eller tenker du tilbake og prøver å analysere hva som gikk galt og hva du kunne ha gjort annerledes? Slutt med det. Selv om det er lett å være etterpåklok, har det ingenting å si nå.

Ikke prøv å slett alle minnene

Noe man ofte gjør feil når man prøver å komme seg videre etter kjærlighetssorg, er å prøve å systematisk slette vedkommende fullstendig fra hukommelsen. Når du prøver å tvinge deg selv til å glemme, skjer faktisk ofte det motsatte. I stedet for å glemme det som gjør vondt, begynner man å fokusere på det.

Fyll deg selv med positiv energi og fokuser på deg selv

Omgi deg med mennesker og ting du er glade i, og sett deg selv i sentrum. Erkjenn at ingen andre enn deg selv kan få deg videre her i livet. Se på det som en ny start, og begynn med noe nytt. Dyrk sport, finn en hobby, hør på ny musikk eller opplev nye steder. Forstå at du kan gjøre akkurat det du vil, og at du kan utvikle deg selv som menneske.

Se muligheter

Når man dveler ved noe man ikke kan få, er det lett å sitte fast i en negativ tankegang om alt det i verden som ikke er oppnåelig. Beslutt deg for å ikke se på gamle bilder eller beskjeder, men fokuser på fremtiden og på alt det som faktisk kan oppnås. Herfra kan det bare bli bedre!

Populære sider