Hvordan finne tilbake til kjærligheten

en mann som søker en kvinne
Angi alder
forrige steg
Ved å klikke på knappen ovenfor, gir du ditt uttrykkelige samtykke til vår Personvernpolicy, inkludert bruken av profilering for å finne dine matcher og du godtar våre Brukervilkår

Hvordan finne hverandre igjen

I begynnelsen av et parforhold har de fleste fokus på hva de kan gjøre for hverandre, men så skjer det et skifte hvor vi glemmer å spørre oss selv hva vi kan gjøre for den andre. Vi retter i stedet fokus på hva partneren vår ikke gjør for oss. Det er noe som skjer langsomt og snikende, og man skal huske på at man ville være sammen i starten for å berike den andre. Ikke å krige mot hverandre. Hvordan kan man så finne tilbake igjen til kjærligheten, og hvordan får man gnisten i parforholdet tilbake? Her følger noen gode råd for parforhold uten intimitet.

Elsk deg selv som din neste

Du skal bli bedre til å gi deg selv alt det du gjerne vil gi dine venner og kjæresten din. Bestill for eksempel en tid til deg selv hos en massør, eller kjøp blomster til deg selv. Det handler om å være god mot deg selv, og rett og rett og slett bli bortskjemt av seg selv. På den måten fyller du opp din egen kurv, og får mer å gi til andre. Ellers risikerer du at du i virkeligheten gir til andre fordi du vil ha noe tilbake.

Forstå hverandre

Dette innebærer ikke at du absolutt skal forstå alt. Du skal derimot snakke slik at kjæresten din forstår deg. Den som gjerne vil si noe, har også ansvaret for at den som lytter forstår det som sies. Det er dog likevel viktig å kunne gi slipp på å forstå, at man lærer seg å respektere at det er noen ting ved ens partner som man ikke skjønner.

Kyss hver dag

Å kysse er utrolig viktig, og det er noe man burde gjøre hver dag. Dessverre er det slik at veldig mange får en uoverensstemmelse, og dermed får et forhold uten nærhet. Men husk på fortsett å kysse. For det er altså virkelig vanskelig å være sure på noen man kysser. Dette er også et godt råd til å komme tilbake til hverandre etter en krangel. Hvis du i stedet ber kjæresten din om å sove på sofaen, så blir krangelen unødvendig større.

Ha troen på forholdet

Mange slutter å tro på forholdet sitt, og tenker at gresset er grønnere på den andre siden. Men det er det ikke. Folk blir ikke utrolig lykkelige i forhold nummer to. Faktisk kan det være enda vanskeligere, fordi det ofte innebærer at to forskjellige familier skal bli til en. Hvis du tenker at gresset er grønnere på den andre siden, blir du mer utilfreds med det du allerede har.

Vær ærlig

Det er viktig å være ærlig. Derfor er det ikke bra at du blir sur på kjæresten hvis han ærlig forteller deg noe som du blir såret av. Det nytter heller ikke at du reagerer med vrede eller konstant gir ham sure kommentarer i månedsvis etterpå. For hvis du reagerer slik på kjærestens ærlighet, så kan du være helt sikker på at han ikke fortsetter med å være ærlig.

Alle parforhold har uløste problemer

Du skal lære å leve med problemene, og ikke snakk om dem hele tiden. Det er for eksempel en utrolig dårlig idé å ta opp et problem hvis dere er ute for å hygge dere på en restaurant. Eller enda verre, mens dere har besøk. Det er ikke alle problemene som kan løses. Slik er det ikke bare for dere, men for alle.

Hva er viktig i et forhold?

Hvilke verdier har dere til felles? Det kan for eksempel være trygghet, humor, penger, tillit eller noe helt annet. Ulike verdier er det som skaper de største problemene i et parforhold. Hvis den ene har penger som den viktigste verdien, og den andre har det å være sammen som det viktigste, så blir det veldig vanskelig. Dette er et av de problemene som ikke kan løses 100 %. Men jo mer ærlig man er om det, og jo mer man aksepterer det, desto større er muligheten for at den ene kan endre litt på sine verdier. Dermed kan den ene kanskje jobbe litt mindre, og den andre litt mer. Det er ingen fasit for hvordan man kan få følelsene tilbake i et parforhold, men hvis man tenker positivt om hverandre og forholdet, så er det ingen grunn til å ikke tro på at man kan få gnisten tilbake i forholdet.

Populære sider